Kontakta oss
Prisjakt
4.69 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Vegetarisk tacopaj

Vegetarisk Tacopaj med pajskal gjort på vetemjöl och majsmjöl. Lök, paprika, majs och tacosås i fyllningen ger god smak. Servera gärna med gurka, tomat och lite gräddfil.

3.38 av 5 (8 recensioner)
Vegetarisk tacopaj

Recept Vegetarisk tacopaj

  • Förberedelser: 20 minuter.
  • Tillagning ca: ca 50 minuter
  • Klart på: 70 minuter
  • Receptet räcker till 4-6 portioner
  • Pajrecept
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Vegetarisk tacopaj
  • 385 kcal

Ingredienser

  • Pajskal
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1,75 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Fyllning
  • 300 gram majskorn
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1-2 tsk chilipulver
  • 6 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 1 tsk socker
  • 2 dl tacosås av valfri styrka
  • 2 tsk persilja
  • Salt och svartpeppar
  • 100 gram mozzarella

Så här gör du Vegetarisk Tacopaj

  1. Gör pajskalet såhär
  2. Mät upp vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke.
  3. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med en degblandare.
  4. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en smidig deg.
  5. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, eller i en springform, ca 23 cm i diameter.
  6. Nagga skalet (med gaffel eller brödnagg) och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  7. Sätt ugnen på 200°
  8. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.
  9. Gör fyllningen såhär
  10. Sätt ugnen på 140 grader.
  11. Skär löken och paprikan i bitar och fräs dem i lite smör.
  12. Blanda i spiskummin och chilipulver, samt majsen.
  13. Häll paprikablandningen i det förgräddade pajskalet.
  14. Koka upp mjölk och låt svalna en aning.
  15. Vispa upp äggen och blanda ner dem i mjölken.
  16. Tillsätt socker, persilja och tacosås. Smaka av med salt och peppar.
  17. Häll fyllningen över paprikablandningen i pajskalet.
  18. Grädda tacopajen i ca 50 minuter.
  19. Skiva mozzarellan och lägg den på pajen.
  20. Höj ugnen till 180 grader och grädda pajen ytterligare 10 minuter.
  21. Servera med en god tomatsalsa
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier OstpajPajreceptTacopaj

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13188 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se