Kontakta oss
Prisjakt
4.69 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Tacopaj med kyckling

Tacopaj med kyckling och paprika, med smak av spiskummin och chilikrydda. Ost och tacosås i fyllningen gör den extra smakrik. Servera tacopajen med en sallad eller tomater och lite gräddfil.

3.15 av 5 (13 recensioner)
Tacopaj med kyckling

Tacopaj med kyckling

  • Förberedelser: 10 minuter.
  • Tillagning ca: 55-60 minuter
  • Klart på: 75 minuter
  • Receptet räcker till 4-6 portioner
  • Pajrecept
Uppskattat näringsvärde per 100 gram tacopaj
  • 225 kcal

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 gram smör
  • 2,75 gram vetemjöl
  • 0,75 gram mannagryn
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 0,5 tsk spiskummin
  • Chilikrydda efter smak
  • Chili Habanero efter smak
  • 6 dl mjölk (alt. 3 dl mjölk och 3 dl vispgrädde)
  • 6 ägg
  • 3 dl riven ost
  • 1,5 dl tacosås
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Svartpeppar

Så här gör du tacopaj med kyckling

  1. 1,5 dl tacosås (Prova hemlagad tacosås)
  2. 1 tsk socker
  3. Salt
  4. Gör pajskalet såhär
  5. Mät upp mjöl, mannagryn och salt.
  6. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med degblandare.
  7. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  8. Tryck ut degen i en pajform med höga kanter ca 25 cm i diameter, eller i en springform, ca 24 cm i diameter.
  9. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  10. Sätt ugnen på 200°
  11. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.
  12. Gör fyllningen så här
  13. Sätt ugnen på 140 grader.
  14. Skär kycklingfiléerna och paprikan i bitar.
  15. Stek kyckling och paprika och krydda med spiskummin, chilikrydda, och salt.
  16. Koka upp mjölken.
  17. Vispa upp äggen och blanda ned dem i mjölken tillsammans med osten.
  18. Blanda i tacosåsen samt kyckling och paprika.
  19. Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar, slå allt i det förgräddade pajskalet.
  20. Grädda tacopajen i ca 40-45 minuter.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier PajreceptTacopaj

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13188 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se